Confessions of a Foodie Travel

34 i Paris

May 15, 2019

 Äntligen HEJ goingar!

Jag veeet, jag VET… Men den här gången har jag faktiskt haft en riktig ursäkt, och det är att mitt webhotell stängdes av därför att jag inte betalt räkningen. Och anledningen till det är inte att jag behöver vara med i Lyxfällan igen, utan att ett av mina amerikanska kort tydligen blivit spärrat på grund av någon säkerhetsåtgärd där min kortinformation hade blivit kompromissad. Detta tog mig ett tag att få reda på då min amerikanska mobil och telefonnummer dessutom krånglat… ALLTSÅ TEKNIK! Det är typ det jag tampas mest med när jag nu är “äldre”, jag känner mig så otroligt gammal när jag hänger med mina yngre vänner som bara svischar fram genom nya appar, teknik och dylikt. Jag bara sitter där som ett fån och ba vafan hände? Hur gör jag? Sen tar det mig 100 år att lära mig det. Jag har med andra ord blivit som mina föräldrar, en sån där man alltid störde sig på att dom inte fattade en dator och man var tvungen att förklara för… Japp, that’s me!

Iaf, jag har hunnit ta mig till Paris, London och hem Göteborg igen, men ska strax bege mig till Landvetter för att åka tillbaka till London. Har ett jobbmöte och lita annat kul på agendan. Jag hoppas på lite bättre väder denna gång än när jag var där för en vecka sedan… Det har varit väldigt kallt överallt tycker jag – dags för lite värme nu! Eller sol i alla fall. Skiter i om det är kallt bara jag får min dos sol… Herregud, ni hör ju, hur klarade jag av att bo i Sverige i så många år? En månad utan sol och man börjar få panik… Sån jävla solkärring har jag blivit. En solkärring som inte ens gillar att sola.

Tillbaks till Paris då! Vi hade ett par underbara dagar. Några glimtar av sol fick vi, men mest var det grått och duggregn… Spelade dock absolut ingen roll just där och då. Vi sket i turistandet, allt det där har man ju sett förr, och bara vandrade omkring i timmar med vinstopp i varje hörn, ÅT allt i vår väg såklart, och jag shoppade äntligen mina chunky sneakers. Sedan köpte jag faktiskt ett TILL par väldigt snarlika i London också… Jag trodde väl aldrig att jag skulle bli en sån som gillar att gå omkring med båtar på fötterna, särskilt eftersom jag redan har stora fötter som det är, men jorå.

Hade gärna kommit lite närmare Notre-Dame här i bakgrunden, en historisk händelse ändå, men det var avspärrat.

Posande på diverse broar, som sig bör.

Alltså broarna i Paris, ja ALLT i Paris… Det är så ståtligt och vackert. Älskar verkligen att bara strosa omkring och insupa all historia. Sen gillar jag väl kanske inte att insupa fransoserna lika mycket, men det är en annan femma… Har man någonsin träffat en trevlig fransos? Ingen som vet.

På min födelsedag posade jag med apelsin juice (vad hände med skumpan!? Nu är man def äldre än 25 liksom) och en croissant lite fint på sängen. Var ju tvungen att föreviga denna historiska händelse… Dagen då jag blev.. medelålders typ? Hehe skoja! Har aldrig haft mindre åldersnoja i mitt liv av någon otrolig märklig anledning. Ung i sinnet osv.

Käkade lite sniglar till lunch.. för att man ska typ?

Fransk mat är verkligen inte mitt kök… Middag blev det därför senare på Ober Mamma som jag varmt kan rekommendera. Har varit där en gång innan, och det kan vara min favoritrestaurang i Paris… Italian food for the win, helt klart.

Vi hade en sån himla rolig kväll som slutade med att vi mötte upp ett gäng amerikaner och barhoppade runt hela stan. TACK OCH LOV så hittar man mycket amerikaner i Paris bland alla fransmän. Man kan aldrig misslyckas med amerikaner liksom, de lättar alltid upp stämningen och gör allt så mycket mer härligt och lättsamt. Jo jag tycker faktiskt det, och jag är inte jättemycket bias. Vi gick spontant gick förbi ett karaokeställe och hyrde ett rum där vi stod och skrålade inpå småtimmarna, ren eufori! Mycket Born in The USA osv såklart… Man såg verkligen avsmaken för den här gruppen i den franska personalens ögon haha. Varför kör man inte karaoke oftare? Så himla underskattat! En av de roligaste kvällarna på länge! Jag besparar er dock videos från den kvällen ;-) Tack livet för att det är fantastiskt att fylla 34!

Sen tog vi som sagt Eurostarn till London och hade helt FANTASTISKA dagar där också, trots regn. Gud vad kul vi hade, sitter här och ler för mig själv när jag tänker på det… Men mer hinner vi inte prata om det, för nu måste jag catcha planet för Landaaan round 2. Vi hörs där, puss!

16 16

You Might Also Like

10 Comments

 • Reply Bj May 15, 2019 at 5:09 pm

  Du gillar sol, men vad gillar du att bo i landet som nu startar att ta bort rättigheten till abort? Kan du bo där och indirekt supporta nu när kvinnan tappar sin rätt?

  • Reply Anna Hibbs May 17, 2019 at 8:32 am

   USA är stort, staterna är egentligen som egna länder som gör sina egna lagar. Det är VIDRIGT, men jag skulle ju inte flytta från Sverige bara för att Italien bestämde nya abortlagar….

   • Reply BJ May 17, 2019 at 4:01 pm

    Missat att det håller på att gå till Högsta Domstolen?! Dvs nationellt?

    • Reply Anna Hibbs May 22, 2019 at 2:33 pm

     Det kommer aldrig att gå igenom, tro mig – detta kommer bli blockat medan de tragglar igenom alla domstolar som kommer ta åratal… Mycket snack och lite verkstad kommer vara the outcome av detta. Jag är inte orolig… Nu i alla fall haha… Får väl återkomma om ett år eller så.

  • Reply Babbsan May 17, 2019 at 4:05 pm

   Även i Sverige börjar det nu komma förslag på detta så det är inte endast USA. Lilla USA landet Sverige anammar snabbt USAs exempel.

 • Reply Canada May 16, 2019 at 1:00 am

  Happy (belated) birthday, Anna. I hope you have a great trip. Do give more information about your job interview. Is a big move in your future?

  • Reply Anna Hibbs May 17, 2019 at 8:31 am

   What job interview? I’m in London for work with my own business, CleanKeyHost :)

   • Reply Canada May 17, 2019 at 10:01 pm

    Doh… I misunderstood and forgot about CleanKeyHost. You’re an international woman of business! Enjoy your trip.

 • Reply Babbsan May 17, 2019 at 4:04 pm

  Hrrrm. Kan du inte berätta vad som hände mellan dig och Lee? Ibland undrar jag eftersom ni var så kära och hur det går för honom. Hoppas han också har det bra! Hoppas det blev schysst er emellan ändå!

  Jovisst är amerikanarna trevliga och roliga men sen tänker jag på alla krig de startat i världen och då känns det inte äkta längre… Väldig hyckleri tyvärr. En nation som blivit lurad och spenderar hela sin budget på krig än sin egen befolkning känns ibland lite suspekt men hoppas Trump får ordning på det mesta där borta(Federal reserve och alla kontakter). De flesta i världen är ganska trötta på vad USA hålla på med. :)

 • Reply Karin July 9, 2019 at 11:00 am

  Grattis i efterskott fina du!

  Låte som en underbar födelsedag! Allt ska va så allvarligt nuförtiden man behöver ha kul, leva o njuta av livet.
  E lite nyfiken på din fina balenciaga väska, vad är det för färg? Superfin på dig.

  Ha en ljuvlig sommar
  \Karin

 • Leave a Reply