Deep talk

Älskad.

March 13, 2019

Gomorron på er!

Min mamma och hennes man är just nu här och hälsar på, så jag har flyttat ut i vardagsrummet igen. De är däremot inte riktigt lika krävande som papps hehe. SÅ mysigt att ha dem här. Ibland önskar man ju att man bara kunde flytta in i ett stort hus med hela sin familj och leva som italienarna gör… Eller ja, tanken är ju fin, kanske inte hade funkat lika bra i längden.

Nu ska jag göra min favoritfrulle här, har blivit helt beroende av shakes, smakar som glass typ? Jag har totalt tappat det vad gäller min kost, popcorn, chips och godis varje dag, MEN jag försöker starta dagen på ett bra sätt i alla fall.

Till nåt annat som ni kommer tycka är lite mer spännande då.. Jag har fått en hel del frågor om mitt civilstånd, och jag faaattar ju att ni är nyfikna och faaaattat att jag inte är singel. Jag har faktiskt inte varit det på ganska länge. Det är lite av en komplicerad situation, men jag har också varit försiktig och rädd. Otroligt rädd. HAN är ju det finaste jag har.

Jag gick ju igenom en otroligt tung separation för ett och ett halvt år sedan, en separation som ingen av oss hade kunnat förutse. Det var ingen som lämnade den andre, ingen som var otrogen eller något sådant, utan det var ett uppbrott som kom på grund av omständigheter ingen av oss kunde påverka där och då. Jag älskade mitt ex otroligt mycket, och han älskade mig, det vet jag. Det räcker inte ibland. Det räckte inte då. Jag tampas fortfarande med det, att love faktiskt inte är all you need. Jag har alltid trott att det var så, men jag inser nu att man måste vårda en relation ömt för att den ska överleva allt, oavsett hur mycket man älskar varandra. Man måste hantera den som ett ömtåligt föremål, sätta den på bästa platsen i rummet och inte kasta omkring den med tron om att den inte kommer tappas och krossas. Jag gjorde inte det i min förra relation, det förstår jag nu. Jag satte den inte på finplatsen i rummet, och jag bollade ofta riskfyllt med den. Jag tar på mig ansvaret för att den till slut gick i kras, även om det var mycket annat som hände runt omkring som jag inte kunde påverka. Det var orättvist och det var hemskt, jag låg på botten men här står jag idag. Man klarar så jävla mycket mer än man tror, och vackra saker uppstår i de djupaste mörker.

Jag vet inte vad som kommer hända i framtiden, om det är något jag lärt mig senaste ett och ett halvt åren är det att man aldrig kan förutse något, och ja, jag är skadad. Jag visade ju upp min förra relation mycket i den här bloggen och överallt, jag var säker på att den skulle hålla och tänkte aldrig att den inte skulle göra det. Det var ett otroligt nederlag och jag ångrar faktiskt att visade upp den så som jag gjorde i bloggen. Vissa saker är bättre att hålla för sig själv, även om man vill skrika ut det till hela världen.

Jag vet inte om jag kommer visa upp min nuvarande relation här, och om jag gör det när det kommer bli. Jag vet inte om den kommer hålla till imorgon eller i resten av mitt liv, det enda man kan göra är att vårda ömt, kämpa och aldrig sluta hoppas, men jag tar ingenting för givet längre.

Det jag kan berätta nu är att min person är fantastisk. Han är starkare än mig, han är snyggare än mig, han är smartare än mig, han är roligare än mig och han är YNGRE än mig (jag måste ju givetvis följa den senaste trenden ligga rätt i tiden osv hehe).

Jag har ju faktiskt lite av alla de där ovanstående grejerna om jag får lov att säga det själv (och det får jag ju i min blogg?), men det som är intressant är det han har som jag inte har. Han är min motpol i mångt och mycket, och jag har aldrig varit med någon som har så många egenskaper jag saknar. Jag har nog sökt mig till mycket liknande personer tidigare. Han är en riktig “doer”, när jag tänker att det där kan jag göra imorgon eller om hundra år peppar han mig till att göra det NU. Han är en karl som vet hur man kommunicerar (finns dom ens!? Japp, tydligen) och förstår mig när jag inte ens förstår mig själv. Han är en romantiker som aldrig, aldrig ger upp på kärlek. När jag är redo att slänga in handduken, när jag tvekar, så älskar han mig ännu lite till… Han kramar mig lite hårdare, han bevisar sin kärlek lite starkare, lite intensivare. Jag har aldrig känt mig så älskad av någon. Jag vet inte ens om jag är värd att älskas på det här sättet, men han övertalar mig gång på gång att det är jag. Han är klok som en gammal man men har en kropp som en ung man :)) – My man crush everyday! Jag är den vilda otämjda av oss, den obstinata ballongen fylld av helium och högmod som gärna svävar iväg, han är den som står stadigt på marken och håller i snöret. Han ser min potential när jag inte ser den själv, och tror att jag kan göra allt om jag bara bestämmer mig för det. Och även om jag inte klarar det, så vet jag att han älskar mig ändå. Han älskar mig ständigt när jag är som värst för han ser mig för den jag är när jag är som bäst. Det är få förunnat att vara älskad på det sättet, och det är jag mycket väl medveten om. Jag har aldrig riktigt trott att jag varit värd att kämpas för, han visade mig att DET ÄR JAG. Jag är en människa som har många lås jag samlat på mig under hela mitt liv, det är tidskrävande, ansträngande och kan verka omöjligt att hitta rätt nycklar och öppna alla, men han har liksom bara brutit sig in. Det är läskigt men alldeles underbart.

34 34

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Babbsan March 13, 2019 at 4:24 pm

  Du har inget att bevisa för oss och du behöver heller inte visa upp din kärlek. Det enda jag menade med min förra kommentar var att det var så genomskinligt och det var precis som om jag kunde känna din rädsla och även separationen ifrån läsarna.Det blev för jobbigt tillslut, för jag vet att det inte är du.

  Du ska heller inte ångra att visade upp ditt ex så febrilt innan. Kärleken är värd att visas upp och jag kommer ihåg att jag ofta kommenterade hur fint det var med kärleken och hur fina ni var ihop. Kärleken är så. Vissa kärlekar lär oss en massa om oss själva, får upp saker som man aldrig hade kunnat göra själv. Du och Lee lärde av varandra, älskade varandra och du hade aldrig varit där du är idag, med den nya mannen, om det inte vore för honom. En kärlek kan man aldrig jämföra med en annan för de är alla olika och man älskar varandra på olika sätt. Var tacksam över din förra kärlek. Kanske kanske har det har känts tufft ett tag och livet skakade om dig men kanske var det precis det du behövde?!

  Jag lovar dig du kommer få reda på mer i framtiden, om du inte redan fått det, och se alla trådar längre fram. Tråkigt att höra dock att du ångrar att du visade upp honom i bloggen. Får man fråga varför?

  Jag var jätteglad för din skull då och kommer ihåg den som en lycklig tid. Och jag är minst lika glad nu, om inte mer, för du går framåt med dig själv och blir starkare hela tiden. Du är verkligen värd all kärlek Anna; oavsett vart den kommer ifrån. :)

  PS. Njut gärna av kärleken för mig med. Själv har man fullt upp med forskningsprojekt, rädda jorden och SEDAN, när tiden är inne, hoppas jag the big love kommer. Tills dess har jag fullt upp med allt annat. Mer lär du väl veta då ;) DS.

 • Reply H March 13, 2019 at 6:32 pm

  Märkligt att det alltid skall vara kvinnor som är svåra.

  • Reply Babbsan March 13, 2019 at 6:58 pm

   ?

 • Reply Suzy March 14, 2019 at 12:33 am

  Vad glad jag blir av att du har hittat kärleken igen och är lycklig!! ❤️

 • Reply Frida March 14, 2019 at 5:11 pm

  Vad roligt att höra Anna! Jag blir glad för din skull, det här förtjänar du verkligen. Kramar till er bägge två 🤗

 • Reply Emma March 14, 2019 at 6:06 pm

  Det där var bland det finaste jag har läst! Jag ”känner” dig bara genom bloggen, men av det jag har sett här så kan jag sätta min högra hand på att du visst är värd att älskas sådär starkt. Du verkar vara en helt underbar person Anna. Tro inget annat. Är väldigt glad för din skull <3

 • Reply Anna March 14, 2019 at 9:16 pm

  Wow häftigt!

 • Leave a Reply