Confessions of a Foodie

Detta finns i min kyl

January 13, 2019

Jäääävlar vad jag har börjat det nya året med att ÄTA. Äter allt som kommer i min väg just nu, är så skengravid att det inte är klokt. Hade ju tänkt att man skulle börja det nya året med nån rolig (ehhh NOT) juicediet för att shredda alla kilo jag gått upp över julperioden (som jag självutnämnde skulle vara i två månader) men det var så svårt att komma “back on track” så jag lät bli helt enkelt. Kan vara så att jag fortfarande tror att det är jul i och med att jag även låtit bli att ta ner granen, haha! Så länge granen är kvar är det okej att möla som om det vore jul?

Tänkte att det skulle vara lite kul att ta ett kik in i min kyl? Jag själv ääääälskar när folk visar vad de har i sin, så tänkte att jag kör ett sånt inlägg jag med. Sorry för kassa bilder men det är sen kväll här just nu och dåligt ljus i min lägenhet pga att två glödlampor lagt av… Anyway, här kommer lite av innehållet:

Besatt av bär, det äter jag nog varje dag… med grekisk yoghurt och agave… mitt favvosnack.

Ett annat favvosnack är “cabbage crunch” som jag köper på Whole Foods. Vitkål med massa vitlök, olja och mandlar.

Shirataki nudlar är ju livet! Jag älskar att äta dem med pesto, pinjenötter, plommontomater och ruccola. Tänk på att de blir bäst om man kokar dem i två min sedan läger dem i stekpannan en stund.

Färskt bröd unnar jag mig ibland! Jag åt aldrig bröd förut för det resulterade nästan alltid i en hetsätningsattack, men nuförtiden funkar det faktiskt bättre med det. Jag äter rätt mycket kolhydrater these days och trots att det ibland leder till överätning, så är det inte alls lika illa som förr. Om jag inte äter kolhydrater blir jag extremt grinig, vilket jag nu kan backtracka till mitt dåliga humör förr när jag försökte undvika det. Dessutom ledde det ju alltid till att jag tryckte i mig det i slutändan ändå… Fan va dum man var förr alltså… Så man misshandlade sin kropp egentligen…. Får lite panik när jag tänker på det.

Böngroddar! Har det i sallader och Pho.. Öööööser på bara.

Det jag verkligen kan sakna med Sverige är vanlig hushållsost ost, eller osten överhuvudtaget. Men brie och parmesan går ju bra här borta som tur är.

Dessa proteindrycker häller jag i mig hela tiden. Så himla goda!

Något jag alltid har hemma nuförtiden är koriander i mängder. Jag åt nästan aldrig det innan då mitt ex var en sån som inte stod ut med det. Jag har hört att det är genetiskt typ? Antingen älskar man koriander eller så tycker man att det smakar tvål? De som älskar cilantro kan ju inte få nog (jag kan äta det i kvistar!) och de som inte gillar det klarar inte av att ens få en liten bit i munnen.. Märkligt det där.

Avokado är också nåt jag äter pretty much varje dag. Borde egentligen dra ner på det då det innehåller mycket kalorier, men jag kan lätt sänka 2-3 stycken om dagen.

Kaffe, såklart. Borde dra ner på det med… Dricker 3-4 koppar om dagen för tillfället… Nicht gut.

Favvonudlarna, Pad Thai nudlar <3

Dessa går det åt av.. Pho äts det minst två gånger i veckan <3

Och Cinnamon Crisp… Snacksar dessa som en galning!

Har precis börjat med dessa tillskotten. Den till vänster ska minska sötsuget, vilket jag dessvärre inte märkt av ännu, men å andra sidan är mitt sötsug något utöver det vanliga haha. 5-HTP ska öka serotoninet i kroppen, och det ska bli spännande att se om jag märker någon skillnad. Det är inte lagligt i Sverige vad jag vet, men här säljs det överallt.

Det var lite av vad som finns i mina matskåp här hemma. Det lustiga är att det ser ut som om jag äter supernyttigt när man kollar i min kyl, men det är allt snacksande jag gör mellan målen som förstör…. All choklad som slinker ner osv. Och såhär såg dagens frukost ut! Man unnar sig nuförtiden, det gör man. Och utan dåligt samvete!

Eftersom det “snart” är Alla Hjärtans Dag (här började man pusha för det dagen efter juldagen typ hehe) så fick jag en pressy <3 Man är bortskämd ibland, det är man! Utan dåligt samvete! :))

19 19

You Might Also Like

5 Comments

 • Reply Julia January 13, 2019 at 5:11 pm

  Så intressant att se vad det finns inne i kylen hemma hos folk :) Undrar dock varför du är så rädd för kalorier? Är det viktig för dig att hållas supersmal? Avocado har ju bästa fetterna <3

  • Reply Anna Hibbs January 13, 2019 at 6:33 pm

   Bra fråga! Jag trivs med vikten jag har nu och vill hålla den på ett hälsosamt sätt, betoning på hälsosamt! Jag har ju inte alltid levt på det sättet direkt. Anledningen till att jag försöker tänka lite på kalorierna är för att jag äter så MYCKET mat, alltså mängd, så jag måste tänka lite på vad jag stoppar i mig ändå. Men jag är verkligen ingen rabiat kalori-person, herregud jag äter mycket mer än de flesta jag känner, och jag unnar mig… well i princip varje dag :) Aldrig gått på en diet och aldrig räknat kalorier… Jag vill bara kunna hålla min kropp stark och i en form som jag trivs i själv utan att vara ohälsosam.

 • Reply Babbsan January 13, 2019 at 7:24 pm

  Duktig du börjar bli med maten, stolt över dig <3
  Kan rekommendera det här, bästa du kan göra för ding kropp, https://www.youtube.com/watch?v=tScF4IrG95U&t=26s

  Ja jag håller med dig! Jag äter i regel väldigt bra under dagarna men är mitt mandelsmör, ekologisk choklad som strular till det.. Dock har jag helt slutat med socker och det ger ju endast ekologiska/rena saker.

  Lyllos dig Anna! Fina, omtänksamma presenter! Vill också få det av, helst någon av motsatta könet, men är för upptagen.. SNYFT! Njut, det är du verkligen värd!

 • Reply Babbsan January 14, 2019 at 9:00 am

  Som kroppsinspiration tänker jag mig detta https://www.youtube.com/watch?v=oa4oOjqD_Gs
  Kvinnliga former, men ändå naturligt fint vältränad.

  • Reply Anna Hibbs January 15, 2019 at 12:51 am

   Jaaa jag vet, BESATT av hennes kropp! Alltid varit! Helt sjukt att hon “tjockis-shamades” för några år sedan, hon är PERFEKT!

  Leave a Reply