Confessions of a Foodie Deep talk

Bara ett par veckor kvar på 2018

December 18, 2018

Jag har haft lite kompisar här på besök i helgen, så vi var ute och hade kul! JÄTTEKUL! Så kul att jag vaknade upp igår (måndag) och kände mig 58 år äldre. Men idag är man tillbaks på banan, och det är dags att hoppa på cykeln igen. Första spinningpasset på länge är bokat! Kommer dö fem gånger om, men nu jävlar.

Fattar ni att det är EN VECKA kvar till jul nu. Jag fattar det inte. Vart tar tiden vägen vid den här tiden på året? Det var samma vid förra årsslutet. Helt plötsligt var det 2018 och jag fattade ingenting. Det här året har antagligen gått snabbare än något år tidigare. Jag vet ju att det går fortare ju äldre man blir, och jag har ju aldrig varit äldre än nu (förutom i måndags, då jävlar kände man sig gammal), men 2018 har också varit ett sånt konstigt år. Jag kände mig nästan nyfödd när det började, om ni fattar vad jag menar. Otroligt ostadig, men också som att nu kan vad som helst hända. Nu har jag makten att börja om, och bestämma hur mitt liv ska se ut. Ingenting som har hänt spelar någon roll, det enda som spelar någon roll är NUET och vad jag väljer att göra med det. Och fan vad jag har kämpat detta året. Det har varit ren och skär överlevnad, men jag har också aldrig valt att känna efter så mycket, vara uppmärksam på mina känslor och framförallt min intuition. En annan sak jag har insett är att jag förtjänar det bästa. Jag förtjänar att må bra, och det måste vara min prioritet framför allt annat. Jag har tänkt så mycket på andra i mitt liv, satt dem framför mig själv, men det måste det vara slut på nu. Jag förtjänar det.

Det största lärdomen och insikten 2018: Din lycka kan aldrig ALDRIG vara beroende av någon annan eller något annat. Den måste alltid bero på dig själv, och ditt eget liv. Du är din egen lyckans smed. Du behöver inte förstå och make sense of andra och deras handlingar, den enda du måste förstå är dig själv. Låt bara du påverka dig själv, inte andra. Leta inte efter styrka hos andra, finn den i dig själv. Det är svårt att acceptera också… Jag trodde ju verkligen mig veta hur resten av mitt liv skulle se ut, sedan slänger livet dig en curveball, och man måste tänka om.

Anyway, slut på klychighetsnacket för idag. Det är i alla fall otroligt skönt att inte vara där jag jag var idag för ett år sedan. 2018 har varit bra mot mig på det sättet.

Jag har spenderat de senaste dagarna med att äta, laga mat och framförallt planera vad för mycket god man jag ska laga sista veckorna på 2018! Jag har köpt en crock pot och tänkte laga massa mysiga grytor. På julafton blir det en vegansk buffet tänkte jag… Någon som har några juliga veganrecept att dela med sig av?

En mysig frukost igår.

Hur mycket älskar man inte min nya vas från Anthropologie?

Poké bowls intogs också igår… Detta ska jag laga själv i veckan!

På kvällen gjordes det en dumplingsoppa. Och sedan intogs det miljoner snacks. Mysig men trött måndag! 

10 10

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Babbsan December 18, 2018 at 3:40 pm

    Ja mitt år har också varit helt galet. Smärtsamt, växande och läkande. Jag har bara prioriterat mig själv hela året, varit mycket självvald ensam men också sagt hejdå till många relationer. Jag sätter mycket gränser numera för andra. Om de inte lyssnar på de gränserna är det goodbye. Jag är tryggare i mig själv och litar på mig själv, jag sitter i främre rummet för första gången och ingen annan. Och jag som alltid sätter andras behov före. Men jag förstår nu, för att verkligen kunna hjälpa andra, måste jag hjälpa mig själv först. Annars kan man inte hjälpa någon. Det är viktigt Anna att du vågar känna för annars yttrar de känslorna sig på andra sätt så som i relationer, på din kropp eller reaktioner. Att känna, gråta, bryta ihop, är bättre än att gå och bära på det.

    Let’s do 2019! Är säker på att det kommer bli ett händelserikt, givande år och ett år där vi får plocka de frukter vi planterat detta året.

    ”Healing is a process. It is painful, uncomfortable, and lonely. But it is necessary. Allow it to happen. Allow yourself time and be gentle with yourself. Take deep breaths, cry if you must, retreat from the outer world and you will heal. Take comfort in knowing this won’t last forever and your future Self will thank you. It is okay, heal. ”

  • Leave a Reply