Movies/TV/Clips

Making a Murderer

December 4, 2018

Det är väl ingen som missade Making a MurdererNetflix när den kom ut 2015. Har ni sett säsong 2? Alltså snälla gör det om inte! Jag var tvungen att kolla om säsong 1 efter att jag bingeat klart 2:an på ett par dagar. Jag har så otroligt ont i hjärtat och mår på riktigt dåligt över dessa mäns öden… Och deras stackars, stackars familjer! Kan inte sluta tänka på det. Jag önskar att det fanns något man kunde göra… USA’s rättssystem är HELT JÄVLA FUCKED UP, något måste ändras för fan! Jag ligger seriöst sömnlös över detta.. Fattar inte hur det får gå till såhär… Man känner sig ju själv otrygg av att ens bo i det här landet när sådant här kan ske. Jag kommer i alla fall hålla mig långt borta från Wisconsin! That’s all I gotta say..

Jag har hittat min spirit animal i Kathleen Zellner som man får följa i säsong 2. Alltså vilken kvinna! Så jäkla badass! Varför kunde jag inte få bli som henne när jag blev stor? Hon är Steven Avery’s nya advokat, och motbevisar nästan allt som fällde honom i hans rättegång. Nu kämpar de för en ny rättegång, men oddsen är emot dem. Jag fattar inte hur sådant här får ske. Dessa män kommer antagligen få spendera resten av sina liv i fängelse för något jag (och de flesta andra) är helt ÖVERTYGAD om att de inte gjort. Brendan Dassey var 16 år när han fälldes, och det enda beviset de hade mot honom var ett “erkännande” som ja… ni har väl sett det hoppas jag? Det är helt sjukt, och jag hoppas att alla som hade med deras dom att göra brinner i helvetet. Brendan’s advokater, är betydligt “mjukare” än Kathleen, men gud vad man har respekt för det dom gör ändå. Såna genuint godhjärtade människor verkligen, även om de inte lyckades med Brendan’s mål (han hade behövt en Kathleen). Högsta Domstolen nekade att ta upp det, så jag antar att han är rätt körd?… Över det där jävla erkännandet, som inte ens var ett erkännande, utan en förvirrad ung kille med ganska grava handikapp som föll för polisernas manipulation.

Om jag får barn ska jag i alla fall göra allt jag kan för att de ska bli Kathleen Zellners.

9 9

You Might Also Like

7 Comments

 • Reply Babbsan December 4, 2018 at 5:56 pm

  Jag tycker detta är ett västerländskt fenomen där USA står i stöpet. I Sverige läggs fall med våldtäkt på 3 åriga barn ner. Våldtäkter tas aldrig på allvar, man dömer emot varandra, finns inget säkert rättssystem. I USA finns även fallet Foxy Knoxy som tvingades sitta fängelse i 4(!) år i Italien för ett brott hon inte begått och visade sig vara oskyldig till.

  Jag känner mig inte säker i det juridiska systemet då det ofta skyddar makten istället för individen. Många människor sitter inne som är oskyldiga medan skyldiga mördare springer på gatorna. Din härva var ju ett bra exempel, ett annat exempel är Tone Oppenstam(Östermalmsladyn) som fick sitta i fängelse för ett skattebrott som myndigheterna inte visste hur hon skulle deklarera på. Hur kan man fängsla en kvinna med flera mindre åriga barn? En fängelsetid på 2 år och 8 månader. Det är inte endast i USA(även ifall fängelsena är överfulla där och man får baila ut folk!).

 • Reply Sofie December 5, 2018 at 6:13 am

  Lyssnar en del på crimpoddar och känner ingen empati för dessa män. Utöver det dom är anklagade för i “making a murderer” (vad nu sanningen är) så är ju detta inga trevliga män alls. Utan suttit för diverse sexualbrott etc innan.

  • Reply Anna Hibbs December 5, 2018 at 2:58 pm

   Fast han var väl bara dömd för ett sexualbrott som han satt inne för i 18 år och sedan visade sig vara oskyldig? Tror bara han haft mindre saker i sitt register innan, men bara för att han inte är en ängel betyder det inte att han är en mördare.

 • Reply Asa December 5, 2018 at 5:09 pm

  Ja, hemskt. Som West Memphis Three. Satt och läste om Jeffrey Epstein igår, och det blir man också mörkrädd av.

 • Reply Maria December 6, 2018 at 7:35 pm

  Justismord. Det händer inte bara i USA, även i Sverige och Norge. Sverige har tex Thomas Quick/Sture Bergwall och bröderna som anklagades för mordet på lilla Kevin. De dömdes ej pga att de var barn, men i praksis blev de behandlade som mördare och de trodde själv att de gjort det eftersom alla sa det, trots att de inte kunde minnas att det hänt. Leif GW gjorde ett jättebra program om fallet.
  I Norge finns Orderud-saken där jag och många med mig är övertygad om att två av de dömda är oskyldiga. Hela åtalet baseras på vittnesmål från en drogmissbrukare med starka kopplingar till jugge-maffian i Oslo, som vill rädda sitt eget skinn genom att peka finger mot andra. Juryn blev dessutom starkt påverkad av medias framställning av saken. Det är fruktansvärt. Per och Veronica har redan sonat sina dommar men jobbar trots det för att få saken upp i rätten igen. Jag hoppas verkligen att de får det! Kolla Gåten Orderud på NRK, man kan se det över hela världen. Finns även en dokumentar på youtube om du söker på Orderud.

  • Reply Anna Hibbs December 7, 2018 at 3:34 pm

   Usch vågar knappt kolla… Jag är alldeles för känslig!

 • Reply Mikaela December 15, 2018 at 10:41 pm

  Lyssna på real crime profile med fd FBI/ åklagare/ profilare där de tidigt får igenom allt i denna historia. Spoiler alert, han är skyldig till mord, sexualbrott och djurplågeri. Brorsonen? Är däremot lurad av polisen och borde frikännas. Steven Avery är en fullblods psykopat. Hans flickvän ifrån säsong ett har nu brutit och vittnar även hon om det. Rättsystemet är ruttet men i detta fall sitter rätt person inne.

 • Leave a Reply