Deep talk

De små sakerna.

September 25, 2017

Det är nåt positivt som händer med en när man går igenom en stor chock och sorg. Man ser de små sakerna i livet, och man upptäcker hur blind man varit mot de tidigare. De små sakerna, de små gesterna… de blir plötsligt så otroligt betydelsefulla. Det som räddar en, egentligen. Som när man snubblar på gatan och skrapar upp knäna för att man gråtit så mycket att man ser helt immigt, och en främling kommer fram och hjälper en upp på fötter. Upp. Framåt. Vidare.

Några väl valda meningar från en person man lärt känna under de värsta dygnen av sitt liv. Nåt man kanske bara avfärdat som smicker i vanliga fall, men som man till slut tar till sig som något stort. Någon som ruskar om en när det inte fanns någon annan att göra det, och påminner en om att se bortom chocken. Det berömda ljuset i tunneln. För det finns där alltid. Någon som helt från ingenstans talar ditt favoritcitat från en annan favoritfilm. Hur mörkt det än känns, hur mörkt det än ÄR, så finns det alltid en lampa som kan tändas om man bara själv inte glömmer bort det.

Jag var nere vid havet idag. Där stod en gammal tant vid hamnkanten iklädd ett blommigt nattlinne. Hennes hår var helt vitt och fårorna i hennes ansikte skvallrade om ett liv levt på riktigt. Hon blundade, och när jag gick förbi öppnade hon sina ljusblå vattniga ögon och satte blicken i min. Sen log hon. Det största leendet jag någonsin sett. Det varmaste jag någonsin känt. Vi stod och kollade på varandra en bra stund.. ja, i svenska mått mätt. Jag log tillbaka medan tårarna rann ner för mina kinder sedan satte jag på mig mina solglasögon och gick. Upp. Framåt. Vidare.

62 62

You Might Also Like

15 Comments

 • Reply K September 25, 2017 at 5:56 pm

  Vad har hänt..?

 • Reply Anastasia September 25, 2017 at 6:24 pm

  Nämns vad har hänt?

 • Reply Anastasia September 25, 2017 at 6:25 pm

  Nämen vad har hänt?

 • Reply Elli September 25, 2017 at 6:49 pm

  Vet ej vad som hant men skickar massa styrka o positiva tankar till dig! <3

 • Reply Bella September 25, 2017 at 7:20 pm

  Kram <3

 • Reply Martina September 25, 2017 at 7:23 pm

  Men Anna vad har hänt?! Skickar så mkt kärlek jag bara kan från Stockholm ❤️❤️

 • Reply Emma September 25, 2017 at 9:35 pm

  Skickar också massa kärlek ❤️ Har läst din blogg sedan starten och älskar dig men är kass på att kommentera.

 • Reply Babbsan September 25, 2017 at 9:38 pm

  Älskling vad som än hänt så finns vi med dig <3

 • Reply Caroline September 26, 2017 at 12:07 am

  Vad har hänt? ❤

 • Reply Linn September 26, 2017 at 12:38 am

  Vad har hänt? Får en sån klump i magen när jag läser detta.

 • Reply Jonna September 26, 2017 at 8:46 pm

  Massa kramar och allt vad du kan tänkas behöva just nu.

 • Reply Frida September 27, 2017 at 6:15 pm

  Vad det en är som har hänt dig Anna så kommer du att gå igenom det och komma ut starkare på andra sidan <3

 • Reply Sara September 27, 2017 at 8:30 pm

  Hoppas allt löser sig och att det inte är så hemskt som man tror när man läser texten. Om det är det värsta så skickar vi alla styrkekramar och positiva tankar till dig!

 • Reply Lina September 28, 2017 at 7:23 am

  Skickar kärlek och kramar 💕

 • Reply Patricia September 30, 2017 at 12:28 pm

  Hej Anna. Jag tänker på dig och skickar den styrka jag kan.
  När jag varit på botten och vänt har du alltid funnits där för mig. För när du har varit glad har det gett mig glädje, just för att du är (för mig) den som ser det lilla och uppskattar det. För du har upplevt det mörka.
  När du själv har haft dina mörka stunder och satt ord på det till oss, har jag aldrig känt mig ensam.
  Tack för att du delar med dig. Jag hoppas du finner den kraft du behöver för att ta dig ur vad det än är du går igenom. Vi finns här <3 <3 <3

 • Leave a Reply