L.A Life Travel

REFLECTIONS

April 30, 2017

LA. Staden som ständigt är insvept i ett Nashville filter. Där man beställer en Matcha Latte bakom diverse fruar av Housewives of Beverly Hills. Staden där alla är vältränade som fan, men ingen går någonstans. Här tar man bilen till hajken. För mig lönar det sig att ta en Uber istället för att sätta mig bakom ratten dit jag ska, för jag får en timmes jobb gjort i bilen. Yes, the traffic is REAL. Jag älskar att jag blir hetsad (eller tja, pålurad) att testa nån ny form av pilates slahs yoga slash martial arts men stör mig extremt mycket på att ingen verkar ha rullgardiner i sina hus!? Folk går upp med solen. Nätterna är tysta. Tomma. Men det där ljuset precis innan tystheten faller på alltså… Det är ett romantiskt jävla ljus. En stad att förälska sig i och gå hand i hand in i solnedgången. Eller kanske snarare till elbilen.

Det är mixade känslor jag har här. Svårt att sätta fingret på, men jag känner mig så långt bort helt plötsligt. I Miami kändes det som att familjen liksom bara var tvärs över vattnet, konstigt nog. Nu har jag hemlängtan.

Det tar tid att installera sig, det vet jag ju, men för första gången sedan jag flyttade till USA så har jag börjat fundera på om jag kanske inte vill bosätta mig i Europa i framtiden ändå. Är det så jobbigt med vädret i London trots allt?

Vi hyr ett hus i Echo Park i en månad, sedan får vi se. Kanske åker till Europa en sväng över sommaren och känner efter? Så många frågetecken nu, men inget känns lika säkert längre. Drömmen om LA har svalnat, och så är det väl med det mesta när man väl fått det. Boende är svindyrt och vi har inte hittat nåt under 5000 dollar som vi ens GILLAR… Är det verkligen värt att bo någonstans för de pengarna när man inte har nåt som håller fast en här? Jag älskar LA, men 50.000 kr i månaden-älskar? Under denna månaden måste jag dessutom tillbaka till Miami två gånger för möten och jobb.

Men, livet är bra, jag njuter varje dag. Bara lite upprotat. Så ni vet. Saknar er.

24 24

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply M April 30, 2017 at 6:30 am

  Tittar precis på denna videon och läste ditt inlägg samtidigt. :) Harmonisk natur! Kalifornien är sååå vackert alltså.
  https://www.youtube.com/watch?v=PT2_F-1esPk

  Men ja, livet här är T-U-F-F-T. Och jag instämmer att LA känns extremt långt inte bara distans- men även kulturmässigt jämfört med östkusten. Och att ens kunna leva som “medelklass” i Kalifornien är det kämpigaste jag NÅGONSIN gått igenom (och fortfarande går igenom)… Standarden här är SJUK och minns att jag kände att mitt liv i Sverige var otroligt mycket lättare psykiskt, fysiskt och finansiellt. Så känner jag fortfarande VARJE DAG. Dock har jag börjat rikta min energi spirituellt och känna att jag nu kan “run with it”! Det blir kul när det kommer naturligt och jag känner definitivt mig som en annan person då jag börjat rikta tacksamhet mot “Gud/högre makter”. Minns när jag var i NYC att jag precis som du kände att den staden var extremt överskattad, Tyvärr, hade hoppats på att falla för det stora äpplet men icke. Nej tack. Men ja, det kändes rätt nära Sverige både geografiskt och mentalt mer än här i Kalifornien. Innan jag flyttade hit (bor ca 1,5 h från LA) för fem år sedan stod det mellan NYC, London och Miami (de två sistnämnda känns fortfarande som romanser i mitt hjärta då jag hade två UNDERBARA resor dit separata ggr. Miami var inte planerat och jag hamnade där av en “slump” om man nu tror det. En av de sjukaste grejerna egentligen. Law of attraction/Gud bevisade ännu en gång vad TRO, STARK, STARK TRO & VISION kan skapa for fysiska omständigheter. Mer om det en annan gång…),

  Ju äldre man blir desto omständigare är det att börja om på ruta ett. Ju mer inser man att man kan ta en europée/svensk från Europa/Sverige men man kan aldrig ta Europa/Sverige ur européen/svensken. Förresten du har rätt om Jeepen, min Wrangler är otroligt skumpig. Inte så kul kl 7 på morgonen på väg till jobb . ;D Saknar min gamla Jeep som jag bytte in… Men men den är ju “very SoCal” och sjukt ball att vila ögonen på. När man är här vill man ju leva denna livsstil fullt ut, jag vet.

  Har tänkt att om allt skiter sig har jag seriöst funderat på Schweiz. Ej EU-medlem, väldigt låg brottstatistik, högbetalda arbeten, låg arbetslöshet, direktdemokrati, underbar natur, alperna, ständigt växande närinngsliv med mycket möjligheter osv. MEN, nu är det full fart USA och kanske blir det jag som jagar mina drömmar i Miami istället i framtiden. ironiskt isåfall ^^. Min syster bor i LA sedan 3 år tillbaka och jag och hon har haft många nära vänner och umgåtts mycket i LA i många år. Både min syster och jag har även dejtat i LA. Hmm.. vad ska man säga. Det är som en film, känns inte på riktigt, på gott och ont. Men iallafall, får ta det en annan gång.

  Kände att ditt inlägg var rätt sökande och lite ensamt. Även bilderna berätter det då du ensam med din hund blickar ut över de stora bergen… Antagligen gjorde du detta undermedvetet, du har verkligen en talang för att måla upp en bild/berätta en historia med din blogg. Jag brukar göra likadant på mina lediga dagar. Blicka ut över vår FANTASTISKA havs-/stadsutsikt med mina motivations- eller musikvideor spelandes på laptopen. Blickandes på öarna och båtarna, hoppandes, längtandes till något som jag fortfarande febrilt söker… Att bo i södra Kalifornien och att ha vistas här långa perioder under hela min barndom får mig ibland att tänka lite på “Great Gatsby” tyvärr. Ibland. Men försöker att inte låta dekadensen ta överhanden numera i alltför stora doser… Även i Sverige blev det så i perioder. Min pojkvän är ju extremt praktiskt och jordnära så det hjälper, något jag även noterat att din pojkvän verkar vara?:) Verkar som du haft det liknande när jag följt din blogg. Tror ingen mår bra av det egentligen, innerst inne. Ingenting är ÄKTA… Allting blir ju tillslut som på film och man börjar tappa sig själv och sin glädje. Endast flyktig glädje för dagen men långvarig inomboende lycka, nej det är något helt annat… Dock måste jag ha INSLAG av dekadens i mitt liv för att känna mig levande har jag insett senaste månaderna. Som tur är har mitt jobb den effekten mer och mer så jag kan skatta mig lycklig på ett sätt men på långa vägar räcker det inte som min framtida karriär.

  Nej, nu blir det läggdags för mig och min lilla kisse. Känns oerhört skönt att läsa en svensk expats blogg då jag känner att vi mentalt, psykiskt och spirituellt (och även geografiskt då säklart ^^) genomgår väldigt liknande resor. Är i ungefär samma ålder som du. Tack för det du skriver, det gör mig stark tro det eller ej. Känner mig ej konstig eller onormal som många amerikanska tjejer kan få en att göra som verkligen inte sett eller upplevt mycket av livet utanför denna “bubbla”. Ta hand om dig Anna, vi kommer lyckas i livet på ett ärligt, hederligt och naturligt sätt att hitta vår “inre resa” och guide från universum/högre makter. Det är jag övertygad om! Framförallt är det en TRO på högre makter som håller mig levande, inspirerande och ger resultat! Detta blev otroligt djupt och jag är glad att ditt inlägg verkligen fick mig att skriva av mig.

  • Reply Anna Hibbs April 30, 2017 at 10:37 pm

   Alltså TACK för din kommentar. Känner att vi måste gå på dejt GENAST haha! Vi har säkert mycket att prata om. Och tack igen för att du tog inlägget precis som jag kände det <3

  • Reply Jg May 1, 2017 at 6:46 am

   Gud/högre makter finns inte.

  • Reply Helen May 5, 2017 at 6:15 am

   Hej M!
   Har du också en blogg? Jag gillar Annas blogg väldigt mycket – och blev så fascinerad av din kommentar med så många intressanta tankar och erfarenheter. Skulle jättegärna vilja läsa mer!/Helen

 • Reply Julia April 30, 2017 at 6:40 am

  Intressanta reflektioner, mer såna inlägg! :)

 • Reply Emely Ostberg May 1, 2017 at 5:10 am

  Såg en ledig bungalow i korsning lyric/hyperion för $3100 med studio. Ligger på samma sida som Lyric café. /Emely

 • Reply S May 1, 2017 at 12:25 pm

  Tack för detta inlägg Anna. Du fick mig att känna mig lite mindre ensam och “vilse” i vad man vill och är på väg här i livet. Det jag gillar med dig så mycket är din klokhet och att du att du är en djup människa. Du behöver inte göra dig till. Jag tror allting kommer att lösa sig för dig med boende och ta en dag i taget. Kram!

 • Reply J May 8, 2017 at 12:43 am

  Gud finns visst det har visat sig många gånger

 • Leave a Reply