Movies/TV/Clips Societal/Worldly issues

NY DAG

November 10, 2016

Så blev det en ny dag, och det känns mer okej nu. Så brukar det ju vara. Världen går inte under även om det känns så stundtals. Fortfarande overkligt och kanske framförallt knäppt. Jag är kanske mest besviken över att så få människor röstade… Jag ska vara ärlig och säga att jag tänkte ett par gånger på att skita i det, men när dagen väl kom så tvingade jag mig själv till vallokalen och tickade i boxar. Även den för Hillary Clinton. Tog det emot? Ja, det gjorde det, men tanken på alternativet var mer skrämmande.

Nu får vi hoppas att vår nästa president egentligen inte är den galenpanna han visat under kampanjen, utan att vi slipper att skämmas och förfäras i 4 år.

Vill avsluta med Hillary’s concession speech, om ni redan inte sett det så gör det. Har aldrig varit ett fan av henne, men ett sånt värdigt tal ser man inte ofta. She is one classy lady.

Nu går vi vidare med så gott mod som möjligt, och hoppas att det här blir nog bra det med, som min mormor hade sagt. Det kommer ordna sig.

“Now, I know we have still not shattered that highest and hardest glass ceiling, but some day, someone will, and hopefully sooner than we might think right now. And to all the little girls who are watching this, never doubt that you are valuable and powerful and deserving of every chance and opportunity in the world to pursue and achieve your own dreams.”

5 5

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply Tess November 12, 2016 at 11:32 am

  En sak som jag har funderat på är varför man ogillar Clinton så mycket. Jag menar, även du är negativt inställd till henne. Visst hon tillhör en politisk elit (vilket varenda en i detta val utöver “Dumbster” – Förlåt, klarar inte av att skriva hans namn – gör t o m Sanders), men av allt som har kommit fram om henne finns det inget som gör att hon förtjänar att ogillas så mycket. Jag menar varken hennes tal på Wall Street eller hennes track record som Secretary of State visar något (om man däremot ogillar USA:s generella roll i världspolitiken förstår jag varför man starkt skulle ogilla henne och alla andra som har ledande roller). Man kan även konstatera att maifrågan är stängd. Anledingen till att jag frågar är p g a själv halvamerikan, har jag alltid följt USA-valen och politiken nästan slaviskt och är perplex över hatet mot henne.

  Många verkar snarare störa sig på att hon är lite för kall, för professionell, för påläst. M a o framstår som mekanisk. Men, när blev kompetent något negativt? Hade Clinton varit mindre av något av ovanstående hade hon sannolikt ansetts vara för emotionell för att leda landet. Som att hon på förväg var “damned if she did and damned if she didn’t. Det är som att den politiska plattformen i detta fall var ännu mer irrelevant än i tidigare val.

  • Reply Anna Hibbs November 12, 2016 at 4:40 pm

   Jag förstår dig Tess, och bra kommentar! Men det är instutitionen man är så negativt inställd till och folk är så förbannat trötta på. Deras charity t.ex som visade sig vara en total scam. Hon, som ledare för det demokratiska partiet, hade för mycket pengar som florerade… Kändisar som frontade kampanjen och donationer från Wall Street… Men vart var de VANLIGA människorna? Jag tror folket vill ha nåt annat än en “renodlad politiker”. Bernie Sanders väckte liv i nåt nytt, men när det inte gick vägen så tror jag de flesta bara sket i att rösta… Bernie hade vunnit mot Trump, det är jag övertygad om.

 • Reply Tess November 14, 2016 at 7:49 am

  Håller med dig Anna att Sanders antagligen hade vunnit över, ja… “han”. Hade du frågat mig innan sommaren hade jag sagt att Clinton skulle ha större chans p g a amerikaners extremt irrationella rädsla för allt som har ordet “Socialilsm” i sig.. Men idag, not so sure about that anymore…..

  Samma Tess igen :)

 • Leave a Reply